Instructeurs

 Hallo ik ben Jannelies Makkinga Overdag werk ik bij Stal Nanning en twee avonden in de week geef ik les.
Ik rijd zelf twee paarden. Een merrie van Guidam,7 jaar oud, rijd ik in het L springen.
En een vierjarige van Tolan die we zelf hebben gefokt. Met de moeder van dit paard ben ik Z springen geweest.
Ik heb de 3 jarige opleiding aan de AOC de Groene Welle gevolgd.
Ook heb ik de ORUN cursus gevolgd. Van mijn hobby heb ik mijn werk gemaakt en dat is erg leuk om te doen
.Jannelies
Groetjes Jannelies.

 

 

Even voorstellen…

Op woensdagavond geef ik de ponylessen bij de RIK. Op deze avond rijden erg leuke en gemotiveerde ruiters. Daardoor geef ik met veel plezier deze lessen.

Mijn naam is Marleen, ben getrouwd en heb een hele lieve zoon van 13 jaar. Drie dagen in de week sta ik voor groep 7 van de Campherbeekschool in Berkum. Op donderdag, vrijdag en zondag geef ik paardrijles op manege de Haerst.

Vanaf mijn zesde rijd ik paard en vanaf mijn zestiende geef ik paardrijles.

In het verleden heb ik een eigen stal gehad, waar paarden op pension stonden, waar ik les gaf, waar mijn eigen paard stond en waar ik paarden voor anderen reed.

Iets waar ik trots op ben: is dat ik op mijn zestiende de dekhengst Makelaar op de hengstenkeuring en hengstenshows reed.

Iets waar ik minder trots op ben: is dat ik op mijn achttiende tijdens het lesgeven omver ben gereden door de kleinste pony van de les en met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Een gebroken enkel en een gekneusde enkel. Ik kon niet meer lopen, haha.

Tijdens mijn les vind ik het belangrijk dat ruiters iets leren, plezier hebben en afwisseling ervaren.

Elke ruiter heeft zijn of haar eigen sterke punten. Voor mij is het een uitdaging om d.m.v. differentiatie elk paard en elke ruiter de juiste oefeningen aan te bieden.

Het benoemen van de dingen die goed gaan (positieve feedback), de ruiter vragen stellen om zelf na te laten denken, vind ik belangrijke onderdelen van de les.

Bij een groepsles hoort een goede groepssfeer. Naar elkaar kijken, naar elkaar luisteren en samen overleggen daar leer je van en dat kan bijdragen tot een positieve groepssfeer. Mede door het doen van spelletjes (bv. het complimentenspel) en de juiste toon probeer ik aan de positieve groepssfeer te werken.

Oh, ja, mijn paard heet Samoena (Neostan x Amor) en is heel lief!

Groetjes,

Marleen

 

 

  • Sponsoren

  • Facebook